Google is bezig met het testen van een functie om de notificaties en toggles samen te voegen in een enkel scherm. Wie de Canary-build van Chrome OS draait, kan de functie proberen. Google acht hem nog niet klaar voor het grote publiek.

De optie is een flag in Chrome OS, ontdekte Reddit-gebruiker InauspiciousPagan. Verschillende gebruikers hebben de optie inmiddels kunnen inschakelen. Dat is te proberen door op een Chrome OS-machine de flag op te zoeken met het adres chrome://flags/#enable-system-tray-unified. Wie die flag inschakelt, krijgt het nieuwe menu te zien.

Het gecombineerde menu toont de toggles aan de onderkant en de notificaties daarboven, in vensters met ronde hoeken. Die ronde hoeken maken deel uit van wat een nieuwe 'design language' van Google lijkt te worden. In de Developer Preview van Android P zijn elementen met hetzelfde soort ontwerp te zien.

De Canary-build is de experimentele versie van Chrome OS. Daarna volgt vermoedelijk een release in de Dev-build, waarna hij nog in de Beta-build komt voordat hij in de stabiele versie van Chrome OS zal zitten. De kans bestaat dat Google de functie in de tussentijd schrapt of het uiterlijk wijzigt.

Het is onbekend of en wanneer Google de functie aankondigt. Over enkele weken vindt Google I/O plaats, de ontwikkelaarsconferentie van de internetgigant. Dat is vaak een plek waar het Amerikaanse bedrijf veel nieuwe functies presenteert.

Google Chrome not

Reacties mogelijk gemaakt door CComment