Microsoft lijkt te werken aan de mogelijkheid om in Windows 10 het uiterlijk van Verkenner donker te maken. De functie maakt nu nog enkel de balk aan de linker zijkant donker en moet met een hack geactiveerd worden.

Het donkere thema werd gevonden door Rafael Rivera, die zijn bevindingen op Twitter deelde. De functie kan geactiveerd worden door de mach2-hacktool van Rivera te gebruiken en het commando 'mach 2 enable 10397285' in te voeren.

Momenteel maakt de functie nog enkel de zijbalk met snelkoppelingen donker en blijven het hoofdvenster en de menubalken wit. Het is niet duidelijk of Microsoft daadwerkelijk van plan is om de functie verder te ontwikkelen en voor alle gebruikers beschikbaar te maken.

De optie voor een donker thema zou niet de enige functie voor Verkenner zijn waar Microsoft aan werkt en veel vraag naar was. Het bedrijf werkt momenteel ook aan de mogelijkheid om tabbladen aan Verkenner en andere programma's toe te voegen. Die functie moet later dit jaar met een update beschikbaar komen.

Windows 10 Donker style

Reacties mogelijk gemaakt door CComment