Google heeft een flag live gezet, waarmee Windows-gebruikers alvast de komende ontwerpwijziging van de browser Chrome kunnen zien. Onder meer de tabbladen krijgen van de zoekgigant een ander uiterlijk.

 

Het nieuwe uiterlijk is te activeren door de flag top-chrome-md op optie nummer vier te zetten. De optie zit in Chrome Canary, versie 68. Canary is een vroege testversie van de browser, nog voor de bèta. De stabiele versie van Chrome zit op versie 66. Material Design verwijst naar de 'design language' die Google in zijn diensten hanteert.

Google Chrome navi

Het nieuwe ontwerp blijkt onder meer uit het gebruik van vormen en kleuren. Zo zijn met het nieuwe ontwerp de teksten op tabbladen blauw in plaats van zwart, terwijl de tabbladen zelf een nieuwe vorm hebben. Ook hebben knoppen een andere vorm. Een klik op het slotje om het ssl-certificaat van een site te zien, toont een ovale knop, in plaats van een rechthoekige.

Het ontwerp komt op Windows, macOS, Linux en Chrome OS, zo zegt de omschrijving van de flag, die de in Nederland gevestigde techjournalist Owen Williams ontdekte. De flag lijkt alleen nog actief op de Windows-versie. Google houdt over enkele weken zijn ontwikkelaarsconferentie I/O, waarop het vermoedelijk meer zal vertellen over het nieuwe ontwerp voor zijn browser.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment