De Edge-browser toont sinds het verschijnen van testbuild 17134 van Windows 10 een welkomstscherm met de naam 'April update'. Daarmee lijkt het erop dat de update niet als 'Spring Creators Update' uit zal komen.

Insider-testers van Windows 10 krijgen na het updaten naar buildversie 17134 een openingsscherm van Edge te zien met daarop de tekst 'Welcome to the April-update', constateerde Neowin. In een video die Microsoft vorige week online zette, wordt ook de naam 'Windows 10 April 2018 Update' gebruikt. Daarmee lijkt het erop dat dit de naam gaat worden van de komende grote Windows 10-update.

Lang leek die uit te komen als Spring Creators Update, een naam die in lijn lag met die van de vorige updates, die achtereenvolgens Creators Update en Fall Creators Update heetten. Met de nieuwe naam pakt Microsoft de naamgeving van de eerste Windows 10-update opnieuw op: de November Update, die in 2015 verscheen.

Microsoft heeft gezien de naam nog een week om de update uit te brengen. Mogelijk zal dat dinsdag zijn, de dag die Microsoft vaak gebruikt voor updates. De Fall Creators Update verscheen vorig jaar op dinsdag 17 oktober, de Creators Update op dinsdag 11 april.

Volgens Microsoft-volgers met bronnen binnen het bedrijf zou de April-update aanvankelijk 10 april verschijnen. Microsoft bevestigde later dat er problemen met de update waren die tot blue screen of death-crashes konden leiden. Daarom verscheen er een nieuwe build, die inmiddels onder Insider-testers is verspreid.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment