Microsoft heeft op de Ignite 2016-conferentie verteld dat ze de Placeholder-functie terug gaan brengen naar OneDrive. De synchronisatiefunctie, die hernoemd wordt naar On-Demand Sync, was eerder te vinden in Windows 8, maar was niet beschikbaar in Windows 10.

Microsoft toonde in een demo aan dat een OneDrive-map van ruim 9GB nog geen 3MB op de harde schijf in beslag nam, schrijft MSPowerUser. Het bedrijf heeft niet verteld wanneer de functie beschikbaar zal zijn, maar vermoedelijk komt hij met de Redstone 2-update, die begin volgend jaar wordt verwacht.

On-Demand Sync toont bestanden die de gebruiker op OneDrive heeft staan in de verkenner, zonder dat ze daadwerkelijk op de harde schijf van de computer opgeslagen zijn. Zodra een bestand wordt geopend, wordt het van het internet gedownload.

In Windows 8 was de functie al beschikbaar onder de naam Placeholders, maar Microsoft had het uit Windows 10 verwijderd. Volgens het bedrijf kon het tot verwarring leiden, omdat de bestanden niet zonder internetverbinding beschikbaar waren. Microsoft lijkt dat probleem op te willen lossen door de bestanden die alleen online beschikbaar zijn een lichter icoon te geven, die in de hoek linksonder voorzien is van een klein tekentje in de vorm van een wolk.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment