WhatsApp test vrijwel dagelijks nieuwe features en veranderingen. De kans is echter groot dat je daar niks van door hebt. Dat komt omdat de chat-app alle nieuwe functies enkel test in de bèta-versie. Die kun je alleen op Android gebruiken, en je moet je er specifiek voor inschrijven.

 

WhatsApp introduceert langverwachte oplossing

Dat kun je doen door naar deze pagina te gaan. Houd er wel rekening mee dat je dan dus een bèta-versie gebruikt. Er zullen geen gigantische bugs meer tussen zitten, maar zo nu en dan kan er een hoop veranderen. Sommige updates zullen uiteindelijk hun weg vinden naar de reguliere versie van WhatsApp, voor Android en iOS, andere veranderingen worden weer geschrapt.

Het is echt een test-versie dus. Daardoor krijgen we al vroeg een mooi voorproefje op wat WhatsApp van plan is. Gisteren rolde het bedrijf een update uit die een van onze grootste ergernissen wegneemt. De afgelopen maanden testte WhatsApp al verschillende nieuwe designs voor de spraakopname-feature van WhatsApp.

Audioberichten dus. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer de opnameknop ingedrukt te houden. Nu is daar een andere tweak bijgekomen, die met open armen door de community is ontvangen. Voorheen raakte je een audiobericht kwijt, als je tijdens het opnemen bijvoorbeeld gebeld werd, of je batterij leegliep.

Vervelend, al helemaal wanneer je echt een lang verhaal wilde versturen. Met de nieuwste update voor WhatsApp Bèta komt daar eindelijk verandering in. De chat-app slaat nu je audiobericht automatisch op wanneer het opnemen onderbroken wordt. Zo hoef je dus niet helemaal opnieuw te beginnen.

Daar blijft het echter niet bij. Als gevolg van de bovenstaande verandering, kun je nu middels een handige truc kun je nu namelijk ook je audiobericht zelf beluisteren, voor je de opname verstuurt. Dat kun je doen door tijdens het opnemen naar je homescreen te gaan. Dan wordt de opname dus onderbroken.

Open vervolgens WhatsApp opnieuw, en je onderbroken audiobericht staat klaar. Je kunt de geluidsopname versturen, of er zelf naar luisteren. Het is überhaupt bizar dat WhatsApp deze functie niet al veel eerder heeft geïntroduceerd, maar beter laat dan nooit.

De wijzingen staan automatisch aan, dus je kunt meteen van de nieuwe feature gebruik maken. Althans, als je gebruik maakt van Android Bèta. Naar verwachting zal het bedrijf deze update in de komende weken naar alle platformen uitrollen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment