De Microsoft Spring Creators Update voor Windows 10 wordt maandag 30 april uitgerold. Een van de nieuwe functies is de 'Timeline‘, die al verschillende keren is uitgesteld.

 

Windows 10

Het Microsoft Windows 10-besturingssysteem zou het vanaf 8 mei geleidelijk op alle Windows 10-apparaten automatisch beschikbaar moeten zijn. De OS is getweakt met verschillende nieuwe functies.

Met de functie Timeline kunnen alle activiteiten van de afgelopen 30 dagen in chronologische volgorde in Windows 10 worden weergegeven. Dit zou ook de toegang moeten vergemakkelijken tot websites of documenten die weken geleden zijn geopend, zelfs als ze werden gebruikt op een iOS- of Android-apparaat.

In de Browser Edge kunnen gebruikers nu een geluid dempen of opnieuw activeren via het browsertabblad door op het audio-pictogram te klikken. En wie een apparaat met microfoon gebruikt, kan beginnen met een sneltoets (Win + H) met de spraakinvoer.

Office 365 ontvangt ook talrijke updates die gebruikers in een netwerkwerk zou moeten ondersteunen. Windows-updates kunnen nu bijvoorbeeld worden gedownload naar een centrale computer in bedrijven en vervolgens worden doorgestuurd naar het lokale netwerk. Zelfs voordat een werknemer een computer in gebruik neemt, kunnen beheerders op het apparaat instellingen en toepassingen dienovereenkomstig opgeven of zelfs gedeeltelijke beheerdersrechten verlenen als dat nodig is.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment