Windows 10 is nu op 400 miljoen apparaten geïnstalleerd. Het nieuws volgt drie maanden na de aankondiging dat er wereldwijd 350 miljoen apparaten waren met het besturingssysteem van Microsoft. Volgens het bedrijf wordt Windows 10 zo’n 115 procent sneller geïnstalleerd dan Windows 7.

Tegelijk lijkt de snelheid waarmee mensen overstappen afgenomen te zijn. Microsoft ging er eerst namelijk vanuit dat Windows 10 tegen juni 2018 op 1 miljard apparaten geïnstalleerd zou zijn. Anonieme bronnen van het bedrijf verteldenafgelopen juni nog dat er inmiddels vanuit wordt gegaan dat op z’n vroegst eind 2018 die mijlpaal wordt bereikt.

Sinds de lancering van Windows 10 heeft Microsoft veel gebruikers van Windows 7 en 8 proberen over te halen hun apparaten te upgraden. Dat deed het onder meer met pop-ups en meldingen die te pas en te onpas verschenen op het bureaublad. Sinds 29 juli is de upgrade echter niet meer gratis, dus zal het aantal upgrades de komende maanden minder hoog uitvallen. Tegelijk dient opgemerkt te worden dat de meeste mensen Windows 10 krijgen door de aankoop van een geheel nieuw apparaat.

Microsoft houdt er overigens een aparte telmethode op na. Er wordt enkel gekeken naar wat het bedrijf zelf omschrijft als “actieve apparaten” en in die categorie vallen enkel apparaten die de afgelopen 28 dagen actief zijn geweest. Microsoft telt verder niet alleen computers, tablets en smartphones, maar ook Xbox One consoles, de HoloLens en Surface Hubs.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment