De Samsung Galaxy S10 is inmiddels in ontwikkeling en volgens het Koreaanse The Bell heeft de nieuwe serie de codenaam ‘Beyond’ gekregen. Het 10-jarig jubileum van de Galaxy S-serie zal worden gevierd met de introductie van een aantal nieuwe functies. Volgens bronnen van de site zal de Galaxy S10 namelijk een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen en een 3D-sensor voor gezichtsherkenning zou nog worden overwogen.

 

Samsung Galaxy S10 ‘Beyond’

Samsung zou leveranciers hebben geïnformeerd over plannen om de vingerafdruksensor onder het scherm te plaatsen. Een dergelijke sensor wordt momenteel gemaakt door Synaptics, Ezestek en Qualcomm. De Zuid-Koreaanse gigant moet echter nog een leverancier kiezen die aan de verwachte vraag naar het toestel kan voldoen. Om productieproblemen te voorkomen, ligt het voor de hand dat er verschillende leveranciers worden gebruikt.

Galaxy S10

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S9.

Een andere toevoeging zou een 3D-dieptesensor kunnen zijn, vergelijkbaar met het TrueDepth-camerasysteem van Apple’s iPhone X. Dit zou moeten resulteren in realistische bewegende AR Emojis en voor de hand liggende verbeteringen op het gebied van beveiliging. Het bedrijf zou de technologie kunnen inzetten voor gezichtsherkenning, want de huidige 2D-oplossing kan eenvoudig voor de gek worden gehouden met alleen een foto van de gebruiker. Desalniettemin zou Samsung terughoudend zijn om de 3D-dieptesensor te integreren. De sensor zou de productiekosten namelijk met maximaal 50 dollar kunnen verhogen.

Het ontwerp van de Galaxy S10 zou vergelijkbaar zijn met zowel de Galaxy S9-serie van dit jaar als de Galaxy S8-modellen van vorig jaar. Samsung kiest in dat geval voor een aluminium frame met een glazen voor- en achterkant, en natuurlijk het indrukwekkende oled-scherm met gekromde schermranden.

Er is nog enige tijd te gaan tot de lancering van de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+, want beide apparaten worden op zijn vroegst in februari of maart van volgend jaar gepresenteerd. Dat betekent ook dat er in de tussentijd nog nieuwe functies kunnen bijkomen of juist geschrapt worden. Er zal in de komende maanden ongetwijfeld nog meer informatie over de Galaxy S10-serie volgen.

Kun je niet langer wachten? Voor de Galaxy S9 betaal je tijdelijk slechts 620 euro, terwijl de Galaxy S9+ voor 748 euro is te verkrijgen. Het gaat om de Europese variant met de Exynos-soc en je krijgt twee jaar garantie. Betalen is alleen mogelijk met iDEAL, per bank of creditcard. De levertijd is 2 tot 4 dagen.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment