April 2018-update levert eerste lading problemen.

Als je de afgelopen dagen na het updaten van Windows 10  problemen hebt ervaren met crashende of vastlopende programma's ben je niet de enige. Microsoft heeft de problemen bevestigd en werkt aan een oplossing.

Windows

Bepaalde apps, inclusief browser Chrome en zoekfunctie Cortana (die nog steeds geen Nederlands spreekt), kunnen vastlopen als je ze gebruikt. Deze Reddit-post verzamelt de klachten van gebruikers, die het probleem ook zien als ze werken in Visual Studio. Microsoft bevestigt de problemen in een ondersteuningsdocument.

Een patch moet uitkomen bij de volgende Patch Tuesday, die deze maand gepland staat voor volgende week (de achtste mei). Mocht Chrome of Cortana de pc laten vastlopen, geeft Microsoft in de tussentijd de volgende adviezen:

  • Probeer een toetsencombinatie om het systeem wakker te laten worden. Druk tegelijkertijd op Windows-toets + Ctrl + Shift + B. Als je een tablet gebruikt, druk dan tegelijk op volume omhoog en omlaag en doe dat drie keer binnen twee seconden. Als Windows reageert, hoor je een korte piep en knippert het scherm of wordt het beeld zwakker terwijl Windows het scherm probeert te verversen.
  • Als je een laptop gebruikt, klap hem dicht en maak hem weer open.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment