Ziggo roept een deel van de Wifiboosters die via het stopcontact werken terug, omdat een component op het moederbord ineens kapot kan gaan. Volgens Ziggo is bij de productie van de apparaten iets mis gegaan. Klanten met deze Wifiboosters krijgen een vervangend exemplaar.

Ziggo Wifi Booster

Ziggo heeft een bericht aan klanten gestuurd die in het bezit zijn van Wifiboosters met serienummer S/N 178xxxx. Daarin meldt de kabelaar dat bij deze specifieke versie van het wifitoegangspunt 'de kans dat ie kapot gaat groter is dan normaal'.

Een woordvoerder van Ziggo laat weten dat het gaat om een paar duizend exemplaren van de Wifibooster, wat neerkomt op een kleine percentage van de geleverde apparaten. Het gaat specifiek om een 'klein component op het moederbord' van de wifibooster dat ineens kapot kan gaan. Nadere details daarover zijn niet bekend.

Het bedrijf roept klanten op om de bewuste apparaten terug te sturen; zij hebben al een nieuw vervangend apparaat ontvangen, waarbij het probleem afwezig zou moeten zijn. Wifiboosters met andere serienummers hebben volgens Ziggo geen last van een grotere kans op een defect op het moederbord.

Het probleem speelt bij de wifiboosters die werken via het stopcontact. In feite zijn dat extra toegangspunten die het stroomnetwerk gebruiken om binnenshuis een groter wifi-bereik mogelijk te maken. De problemen spelen niet bij de zogeheten 'Wifibootster via een internetkabel'.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment