De Belgische politievakbond Sypol luidt de noodklok over acute tekorten bij de Federal Computer Crime Unit, de federale politie-eenheid die zich richt op de bestrijding van ict-criminaliteit. Die zou onder andere te weinig hdd's hebben.

Sypol noemt de situatie bij de federale politie 'krakkemikkig' en 'catastrofaal'. Onder andere bij de Federal Computer Crime Unit zouden de problemen groot zijn. De ict-eenheid zou maar 22 agenten hebben, waar er 44 nodig zouden zijn. Volgens de vakbond vertrekken er in september ook nog 7 waarna de eenheid nog maar een derde van zijn beoogde capaciteit overhoudt.

"De vlucht van de leden van de FCC is onder andere te verklaren doordat deze hypergespecialiseerde speuders de premie voor onderzoekers niet krijgen", stelt de bond. Er zou niet alleen een tekort aan personeel zijn, maar ook aan middelen. "Bij de FCCU hebben ze geen harde schijven. Om een in beslag genomen computer uit te lezen, moet ze eerst een andere harde schijf leegmaken", meldt de bondvolgens Datanews.

Verder stipt Sypol de sluiting van laboratoria voor wetenschappelijke en technische politie bij de eenheden van de Federale Gerechtelijke Politie aan, wat een negatief effect op de moraal zou hebben. De bond dringt er bij de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken op aan om het probleem op te lossen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment