WhatsApp

WhatsApp werkt waarschijnlijk aan tweetrapsauthenticatie. De functie werkt met een zescijferige code die gebruikers zelf moeten verzinnen en onthouden. Hoe WhatsApp de authenticatie zal inzetten, is vooralsnog onbekend.

 

Het Twitter-account WABetaInfo trof in de meest recente bèta-versie voor Android, 2.16.183, de verborgen functie aan. De functie werkt met een code die gebruikers zelf moeten aanmaken, wijzigen en verwijderen. Wie de code is vergeten, kan toegang tot het account krijgen via een vooraf opgegeven e-mailadres.

Het is onbekend hoe en wanneer WhatsApp de functie zal gebruiken. Standaard stuurt WhatsApp een gegenereerde code via sms voor authenticatie. Na die eerste keer vraagt WhatsApp op dezelfde telefoon niet meer naar authenticatie. Het zou kunnen dat de functie wordt ingezet bij het inloggen op een nieuwe telefoon en het terugzetten van een backup. Voor gebruik van WhatsApp Web of Desktop gebeurt dat via een qr-code die gebruikers in de app zelf moeten scannen.

Het gebeurt vaker dat WhatsApp in bèta-versies alvast functies test die pas veel later in de varianten komen die in de downloadwinkels verschijnen. Het bestaan van veel nieuwe functies komt voor het eerst naar buiten via de bèta's.

TelecomTelecom.nl - Alle accessoires voor jouw mobiele telefoon!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment