Ziggo verhoogt per 1 juli de prijzen van een deel van zijn bundels. Gemiddeld bedraagt de prijsverhoging 1,65 euro per maand. Voor de meeste abonnementen is de prijsverhoging 2 euro per maand.

De prijsverhoging is onderdeel van een bredere wijziging van prijzen en algemene voorwaarden. Vanaf 1 juli veranderen de kosten van de bundels, verlaagt Ziggo de huur van de Extra Mediabox HDDVR, verhoogt de aanbieder de kosten van gesprekstarieven van vaste telefonie, veranderen de telefonie- en voicemailfuncties en moeten klanten meer betalen voor papieren facturen. Dat meldt Ziggo op zijn forum.

In een toelichting laat Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer aan Tweakers weten dat de prijsverhoging gemiddeld 1,65 euro per maand, een stijging van 3,3 procent, bedraagt en dat de meeste mensen, die met een alles-in-een-pakket, maandelijks 2 euro meer moeten betalen voor hun pakket. "De reden is dat het dataverbruik explosief toeneemt, dat vergt investeringen in het netwerk. Daarnaast gaat het om een klein stukje inflatiecorrectie", beargumenteert de woordvoerder. Volgens hem zijn er ook klanten die hetzelfde maandbedrag behouden en gaat een klein deel van de klanten minder betalen.

De details over de wijzigingen van de afzonderlijke pakketten maakt Ziggo op een later moment bekend. De aanbieder gaat klanten per brief en e-mail informeren over hun persoonlijke wijzigingen. De aanpassingen gaan in ieder geval niet gepaard met verhogingen van snelheden, bevestigt Den Heijer.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment