Google geeft zijn Maps-dienst op mobiel een update met onder andere een weergave voor augmented reality. Hierbij gebruikt Maps de camera van de smartphone, om navigatie-aanwijzingen over het camerabeeld te leggen.

De ar-weergave maakt het mogelijk dat een gebruiker van Google Maps zijn smartphone op het straatbeeld richt, en direct in de cameraweergave ziet welke kant hij of zij op moet om zijn bestemming te bereiken. Google maakte de komst van de functie bekend tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsevenement. Daarbij liet het bedrijf zien hoe een avatar in de vorm van een vos de gebruiker begeleidt door een stukje voorop te lopen.

googlemapsgooglemaps

Google heeft verder de Explore-knop vernieuwd. Deze opent nu een weergave met eetgelegenheden, evenementen en activiteiten in de buurt, met daarbij lijstjes van plekken die trending zijn. Zo is er de Foodie List voor restaurants. Gebruikers kunnen ook afvinken waar ze geweest zijn. Daarnaast geeft Maps met een percentage aan hoe waarschijnlijk het is dat de gebruiker een restaurant of activiteit in de buurt zal waarderen. Tenslotte kunnen gebruikers shortlists opstellen en delen, om samen te stemmen wat de bestemming wordt.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment