Microsoft heeft Windows 10 Insider Preview Build 17666 voor de komende Redstone 5-update vrijgegeven aan testers van het OS. De versie bevat onder andere verbeteringen voor Sets en het klembord. De verkenner krijgt een donker thema.

Het donkere thema is via de personalisatie-instellingen bij de verkenner toe te passen en is er ook voor het contextmenu en de Common File Dialog, die verschijnt bij het openen en opslaan van bestanden. Microsoft waarschuwt dat de huidige weergave nog enkele lichte delen bevat, maar dat dit in de toekomst moet veranderen. Eerder dit jaar waren er al aanwijzingen dat de verkenner een donkere weergave zou krijgen en met versie 17666 van de Redstone 5-build van Windows 10 is die functie verschenen. Insiders in de Fast Ring kunnen deze binnenhalen.

 

Windows 10 zwarte thema

Kopiëren en plakken via het klembord omvat nu meerdere apparaten, een functie die eigenlijk al eerder naar Windows zou komen maar uitgesteld werd. De online synchronisatie maakt meteen mogelijk dat de geschiedenis van items op het klembord is op te vragen, voor het plakken van eerdere kopieën

Het nieuwe klembord is te openen met WIN + V.

Microsoft heeft verder de balk bij Sets semi-transparant gemaakt. Sets geeft de mogelijkheid meerdere apps als tabs in een venster te bundelen. Ook is het geluid van Sets-tabs afzonderlijk uit te schakelen en kan een voorkeur ingesteld worden om apps en sites als tab of nieuw venster te openen. Bij Alt + Tab kunnen nu alle tabs van de Edge-browser in het overzicht getoond worden.

De update bevat ook de eerder aangekondigde update van Notepad met Unix-achtige regeleindes en het kladblokprogramma bevat nu de mogelijkheid woorden te selecteren en Bing daar online op te laten zoeken. Verder is de previewweergave bij het zoeken naar apps en bestanden uitgebreid, zodat Windows al informatie over het gezochte geeft in het zoekvenster. Tenslotte bevat de update de mogelijkheid mappen in het Start Menu een naam te geven, voor het bundelen van live tiles.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment