Google heeft zijn nieuwe muziekstreamingdienst YouTube Music aangekondigd. Er komt een gratis versie met advertenties en een Premium-variant die tien dollar per maand kost. Ook komt Google met YouTube Premium, de vervanger van YouTube Red.

YouTube Music Premium heeft geen advertenties, biedt de mogelijkheid om muziek te downloaden en om met de app in de achtergrond te luisteren. De gratis versie heeft die functies niet. Volgens Google is het met de dienst makkelijk om muziek te luisteren en te ontdekken en geeft de app een meer gepersonaliseerde selectie. De dienst bevat losse nummers, albums, afspeellijsten, artiestenradio, remixen, liveregistraties en muziekvideo's.

Er komt een nieuwe mobiele app uit voor YouTube Music en ook op desktops wordt de interface aangepast. Voorlopig blijft Google Play Music bestaan. Google zegt dat er niets verandert voor gebruikers van die streamingdienst. Mensen die nu betalen voor het Play Music-abonnement, krijgen ook toegang tot YouTube Music Premium.

YouTube Music is vanaf 22 mei in de Verenigde Staten beschikbaar en zal in de weken daarna in meer landen beschikbaar komen. Google noemt wel een aantal andere Europese landen waar de dienst binnenkort beschikbaar zal zijn, maar Nederland en België staan daar niet bij. Wanneer de dienst naar de Benelux komt is nog niet duidelijk.

youtube music

Reacties mogelijk gemaakt door CComment