Samsung zet Bixby vanaf 2020 in al zijn smarthomeapparaten, waaronder ovens en robotstofzuigers. Dat heeft het bedrijf aangekondigd, zo melden diverse Zuid-Koreaanse media op basis van een persconferentie in Seoul.

De digitale assistent, die vorig jaar debuteerde op de Galaxy S8, is vanaf dit jaar te vinden op modellen tv's, wasmachines en koelkasten, meldt YonhapNews. Het persbureau vermeldt dat Samsung over twee jaar Bixby in al zijn apparaten voor thuis wil hebben, mits die een internetverbinding hebben. De bedoeling is dat ze samenwerken, waardoor gebruikers met een enkel commando verschillende apparaten kunnen aansturen. Alle apparaten worden wakker als de gebruiker binnenstapt en zegt: "Hey Bixby, I'm home", zegt Korea Times.

De volgende stap voor Bixby is versie 2.0, die moet debuteren op de Galaxy Note 9, vermeldt Korea Herald. Versie 2.0 moet onder meer snellere responstijden bieden. Ook moet deze versie beter omgaan met natuurlijke spraak en ruis beter kunnen onderdrukken.

Bixby is een doorontwikkeling van S Voice, de spraakassistent voor Samsung-smartphones die sinds 2012 op toestellen te vinden is. Om Bixby te ontwikkelen wil Samsung zijn ai-team laten groeien tot duizend mensen, onder meer door overnames. Anderhalf jaar geleden nam het bijvoorbeeld Viv Labs over, een bedrijf van de oprichters van Siri dat inmiddels al acht jaar in handen is van Apple.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment