Volgens de website Politico negeert de Amerikaanse president Trump beveiligingsprotocols van het Witte Huis om zijn iPhones veilig te houden. Volgens bronnen is een van zijn smartphones, die wordt gebruikt voor Twitter en nieuwswebsites, onveilig.

De telefoon die Trump zou gebruiken voor het raadplegen van nieuwswebsites en Twitter zou niet zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsmechanismen om de communicatie af te schermen, meldt Politiciop basis van twee niet nader genoemde hogere regeringsfunctionarissen. Trump zou verzoeken van beveiligingsmedewerkers van het Witte Huis om de beveiliging op te voeren, hebben genegeerd.

Hem werd geadviseerd om de Twitter-telefoon maandelijks om te wisselen, maar dat advies zou Trump tot nu toe in de wind hebben geslagen, omdat het volgens hem 'te onhandig' was. Deze iPhone zou al vijf maanden niet zijn gecontroleerd door beveiligingsmedewerkers. Volgens een andere hoge medewerker van het Witte Huis worden de andere, aparte telefoons van Trump die voor gesprekken worden ingezet, wel op regelmatige basis omgewisseld. Bij de Twitter-telefoon zou dat niet zijn gebeurd, mede door de beveiligingsopties die Twitter verschaft.

Trumps telefoons voor het voeren van gesprekken zouden in tegenstelling tot de exemplaren die Obama gebruikte, gewoon nog beschikken over een camera en een microfoon. De gps-tracker zou wel uit de iPhone van Trump zijn verwijderd.

In 2017 hebben twee Amerikaanse senatoren al aan de bel getrokken over de veiligheid van de smartphone van president Trump. In een gezamenlijke brief vroegen ze om opheldering over de berichten dat de president toen nog gebruikmaakte van een onbeveiligd Android-toestel.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment