Na de ABN Amro heeft nu ook de Rabobank last van ddos-aanvallen. Diensten van de bank, Rabo Mobielbankieren en Rabo Internetbankieren, zijn donderdagavond onbereikbaar. Op Twitter eist een gebruiker de aanval op.

 

De Rabobank bevestigt donderdagavond dat Rabo Mobielbankieren en Rabo Internetbankieren onbereikbaar zijn. Niet voor iedereen lijken de diensten buiten gebruik te zijn. Tegenover klanten meldt de bank dat 'deel van de klanten' geen of verminderd gebruik maken van de app en internetbankieren. Ook meldde de webcare aanvankelijk dat nog onderzocht wordt wat de oorzaak is, maar later bevestigde de Rabobank dat het door een ddos-aanval komt.

De aanval volgt op een eerdere ddos van donderdag, gericht op de diensten van de ABN Amro. Meerdere Tweakers-gebruikers wijzen erop dat een Twitter-account met de naam 'DDoS your mom' de aanvallen op zowel ABN Amro als op de Rabobank opeist. In zijn meest recente bericht, op het moment van schrijven, meldt hij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is my email"" target="_blank" style="color: rgb(1, 74, 147); text-decoration: underline;">Twitter te verlaten: "Ik heb een leuk spoor metadata voor de politie achtergelaten om me te vinden."

Ook claimt hij deze week en maand door te gaan met ddos-aanvallen van sites van banken, politieke partijen en de overheid. Niet bekend is of de gebruiker daadwerkelijk achter de aanval zit. Het gebeurt regelmatig dat ddos-aanvallen op Twitter voor de lol of om aandacht te krijgen opgeëist worden.

De ddos-aanvallen komen op een moment dat de Nederlandse politie een grote actie houdt tegen daders van ddos-aanvallen en de diensten die ze daarvoor inzetten. Die actie met de naam Operation Power Off betrof met name Webstresser.org, waarvan de infrastructuur tijdelijk in Nederland stond.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment