Drie bedrijven en hun bestuurders hebben anti-piraterijstichting Brein beloofd dat ze niet langer iptv-abonnementen met links naar illegaal aanbod aanbieden. Het gaat volgens Brein om de grootste aanbieders van iptv-pakketten van Nederland.

De aanbieders van iptv-abonnementen Leaper, Growler en DitisTV hebben de onthoudingsverklaring getekend, net als hun bestuurders op persoonlijke titel. Houden de drie zich niet aan de verklaring, dan dreigt een dwangsom met een maximum van 10.000 euro per dag per inbreuk.

In de verklaring beloven ze geen links naar ongeautoriseerde streams of ander ongeautoriseerd aanbod van auteursrechtelijk beschermd materiaal aan te bieden, als onderdeel van iptv-abonnementen of softwarepakketten. Met de verklaring ontlopen de bedrijven een kort geding.

Er loopt nog wel een bodemprocedure. Daarbij kreeg Leaper Beheer BV begin mei een verbod opgelegd van de rechtbank van Maastricht. Het vonnis luidde dat Leaper zich schuldig maakte aan auteursrechtinbreuk met zijn aanbod van links naar ongeveer vierduizend tv-kanalen en zo'n duizend films en series. De schade moet nog bepaald worden.

De bestuurders van Leaper zitten volgens Brein ook achter DitisTV, dat voorheen mediaboxen leverde maar zich vanaf april 2017 richtte op iptv-abonnementen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment