Samsung zou de Galaxy S10 voorzien van een vingerafdrukscanner achter het scherm. Het zou gaan om Qualcomms scanner, die werkt met ultrasoon geluid om de vingerafdruk van de gebruiker in kaart te brengen.

Samsung zou aan toeleveranciers hebben laten weten dat het de beslissing heeft genomen om de technologie in de Galaxy S10 te verwerken, meldt ETNews. De site heeft vaker juiste informatie over onaangekondigde producten van Zuid-Koreaanse fabrikanten naar buiten gebracht, al heeft ETNews er incidenteel ook naast gezeten.

Qualcomm werkt aan een techniek om de vingerafdrukscanner achter het scherm te laten werken dankzij ultrasoon geluid, dat weerkaatst tegen de vingertop om zo de afdruk van de vinger te kunnen uitlezen. Dat wijkt af van de tot nu toe gebruikte implementaties van een vingerafdrukscanner achter het scherm, zoals van Synaptics en Goodix. Die techniek, die onder meer in de Huawei Porsche Design Mate RS en Vivo X20 UD en X21 zit, werkt met zichtbaar licht van het scherm en een cmos onder het scherm.

De Amerikaanse processorontwerper maakte in 2016 al een ultrasone vingerafdrukscanner voor de Xiaomi Mi 5S. Samsung en Qualcomm werken al jaren samen. Zo produceert Samsung onder meer voor Qualcomm de high-end Snapdragon-socs, terwijl Samsung in sommige varianten van zijn Galaxy S- en Note-toestellen die Snapdragon-socs gebruikt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment