De Belgische provider Proximus heeft Umbrio overgenomen, een Nederlands bedrijf dat zich richt op machine data analytics. De overname moet Proximus helpen uit te groeien tot een leverancier van digitale diensten voor grootzakelijke klanten.

Umbrio is gevestigd in Rijswijk en blijft zijn werkzaamheden ook na de overname vanuit die plaats voortzetten, met het bestaande managementteam. Het bedrijf heeft veertig medewerkers en richt zich op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt, met klanten als ABN Amro en Rabobank. In 2017 had Umbrio een omzet van 11 miljoen euro.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de analyse van data, om klanten onder andere inzichten te geven voor it-beheer, beveiliging en internet-of-things. Volgens Proximus sluit de overname goed aan bij de overname van vorig jaar van Davinsi Labs, dat gericht is op de analyse van data voor beveiligingsdoeleinden. Proximus wil onder andere door overnames een belangrijke aanbieder van it-diensten voor de enterprisemarkt worden, een strategie die het bedrijf Fit-for-Growth noemt.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment