Microsoft heeft Windows 10 Insider Preview Build 17682 vrijgegeven. De update brengt verbeteringen naar de Sets-functionaliteit voor het bundelen van apps en naar het projecteren van het beeld op een extern scherm.

 

De Sets-functionaliteit om apps als tabs in een venster te bundelen, heeft een overzicht met veelgebruikte apps gekregen, om deze makkelijk aan een set toe te kunnen voegen. Daarnaast heeft Microsoft onderin het scherm, naast News Feed, een optie toegevoegd om een lijst van alle apps te raadplegen, zodat gebruikers niet meer afhankelijk zijn van de zoekfunctie.

Voor draadloze projectie via Miracast is er nu een vensterbalk, net als bij remote desktop, die toont dat een gebruiker aan het projecteren is. Deze bevat een knop voor het verbreken van de verbinding en er zijn drie keuzes voor het optimaliseren van de latency: game, productivity en video. Microsoft belooft de komende tijd meer functies aan de balk toe te voegen.

De Edge-browser ondersteunt sinds buildversie 17682 WebAuthN, oftewel de Web Authentication-api. Dit maakt authenticatie voor webdiensten via Windows Hello-biometrische inlogmethodes en FIDO2-hardwaresleutels mogelijk. Tenslotte krijgen gebruikers na het doorvoeren van de update een scherm die de mogelijkheid biedt diensten als Hello, Link your Phone, Timeline. Office 365 en OneDrive in te stellen. Gebruikers kunnen dit overslaan.

De functies zijn onderdeel van de Redstone 5-update waar Microsoft aan werkt en die in september naar Windows 10-gebruikers verspreid wordt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment