Microsoft zou een overeenkomst hebben bereikt voor de overname van het populaire ontwikkelaarsplatform GitHub.

De overname wordt mogelijk maandag al bekendgemaakt, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.

Er gingen al langer geruchten over overnamegesprekken tussen Microsoft en GitHub. Via de site delen ontwikkelaars onder meer hun programmeercode, en houden zij verschillende versies van hun software bij.

GitHub zou de voorkeur hebben gegeven aan een overname door Microsoft en niet aan een beursgang. GitHub zou onder de indruk zijn van Microsoft-CEO Satya Nadalla, die sinds zijn aanstelling in 2014 al in verschillende open source-softwareprojecten heeft geïnvesteerd.

Details rond de overname zijn nog niet bekend. GitHub werd voor het laatst in 2015 gewaardeerd, toen op een waarde van 2 miljard dollar.

Geen CEO

GitHub zit de afgelopen tijd in zwaar weer. De site zoekt al negen maanden naar een nieuwe CEO en heeft sinds zijn oprichting in 2008 nog geen winst gemaakt.

Via GitHub werken ruim 27 miljoen softwareontwikkelaars zo'n 80 miljoen zogenoemde repositories met code. Die repositories zijn bewaarplaatsen waarmee bijvoorbeeld alle ontwikkelaars in een team bij alle versies van hun software kunnen.

Sommige repositories zijn besloten, een functie waarvoor gebruikers moeten betalen. Het gros is openbaar, en een manier waarop softwareontwikkelaars wereldwijd hun werk met elkaar delen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment