Google heeft Drive op diverse punten een update gegeven. Een van de nieuwe functies is Quick Access, waarmee Google op basis van patronen in de werkdag en recente Drive-activiteit alvast resultaten in het zoekvenster weergeeft voordat gebruikers gaan zoeken.

 

Met Quick Access moeten gebruikers sneller het bestand kunnen openen wat ze wilden gaan zoeken, zegtGoogle. Het is een zelflerend systeem, die na verloop van tijd patronen kan herkennen in Drive-activiteit om te zien wanneer gebruikers welke bestanden openen.

Quick Access wordt vooralsnog geen onderdeel van de consumentenversie van Google Drive, maar zit in de zakelijke variant. Die heeft Google hernoemd van Google Apps for Work naar G Suite. Naats de aankondiging op het blog heeft de zoekgigant partnerbedrijven een mail gestuurd over de wijzigingen.

Tot slot heeft het Amerikaanse bedrijf ook een optie toegevoegd voor Team Drives. Tot nu was Google Drive altijd gekoppeld aan één Google-account, maar nu kunnen meerdere mensen met G Suite een Drive-account delen en dus automatisch de bestanden delen die daarin staan. Bovendien krijgt Spreadsheet met Explore een functie om hulpvragen in het Engels in natuurlijke taal te stellen en komt Smart Scheduling in Calendar, wat tot nu toe alleen op Android beschikbaar was, voor het einde van het jaar uit voor iOS en in de webversie. Behalve de toevoeging aan Calendar gaan de wijzigingen allemaal per direct in.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment