Google heeft aangekondigd dat het zijn vernieuwde Gmail-ontwerp in juli breed beschikbaar maakt voor organisaties. G Suite-beheerders hebben vanaf dat moment verschillende opties om gebruikers over te laten gaan.

gmail

Google meldt dat er nu nog een early adopter program bezig is voor het nieuwe ontwerp, maar dat vanaf juli meer gebruikers kunnen overstappen. Beheerders van G Suite kunnen er dan voor kiezen om meteen al hun gebruikers over te zetten, maar het is ook mogelijk om dat op basis van een opt-in te doen. Een derde mogelijkheid is om de opt-in nog een maand uit te stellen na release in juli. Dit is de standaardvariant. Acht weken later worden alle gebruikers automatisch overgezet, maar er is dan nog de optie voor een opt-out. Die optie verdwijnt vier weken later.

De aankondiging van de wijzigingen in Gmail vond eind april plaats. Google introduceert nieuwe functies, zoals een snoozeknop waarmee gebruikers berichten tijdelijk kunnen verbergen. Daarnaast zijn er onder meer smart replies voor Engelstalige berichten en komt Google met een herinneringsfunctie in de vorm van nudging. Een andere wijziging is de introductie van de zogenaamde vertrouwelijke modus.

De huidige aankondiging is bedoeld voor G Suite-beheerders. De wijzigingen gelden echter ook voor normale gebruikers. Die kunnen overgaan naar het vernieuwde ontwerp door dit te selecteren bij het tandwieltje in hun Gmail-account.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment