Samsung gaat zijn Galaxy S10-smartphone van volgend jaar voorzien van 3d-gezichtsherkenning en drie camera's aan de achterkant, zo vermeldt een analist in een notitie. De iPhone X heeft ook dergelijke gezichtsherkenning, terwijl de Huawei P20 Pro drie camera's heeft.

De drie camera's hebben verschillende brandpuntsafstanden, wat fotografie met verschillende beeldhoeken mogelijk maakt en de drie camera's helpen bovendien met augmented reality, schrijft The Investor op basis van analistenbureau KB Securities. De Huawei P20 Pro is de eerste high-end smartphone met drie camera's aan de achterkant. Die heeft een primaire sensor met een maximale resolutie van veertig megapixels, een monochrome sensor en een sensor met een brandpunt van 80mm in 35mm-equivalent voor 3x 'optische zoom'.

Samsung zou de 3d-gezichtsherkenning gebruiken voor authenticatie. Apple zette dat systeem op de iPhone X en onlangs kondigde Xiaomi de Mi 8 Explorer Edition aan met deze techniek aan boord. Details over de 3d-gezichtsherkenning die Samsung zou gebruiken zijn er niet.

De fabrikant bracht dit voorjaar zijn Galaxy S9 uit. Samsung brengt telkens een Galaxy S uit in de lente, gevolgd door een Galaxy Note in het najaar.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment