Facebook heeft een bug gevonden op zijn site en in zijn app, waardoor bij 14 miljoen gebruikers vorige maand de standaardinstelling voor een post was gewijzigd van 'alleen vrienden' naar 'publiek'. Het is onbekend hoeveel posts per ongeluk op publiek zijn gezet.

 

facebook bug

De 14 miljoen gebruikers waarvan wellicht posts per ongeluk publiekelijk toegankelijk zijn geweest, hebben een melding gekregen, schrijft Facebook. Zij kunnen posts tussen 18 mei en 27 mei opnieuw inzien en de instelling voor wie de posts bedoeld zijn aanpassen in een apart menu.

De bug veroorzaakte dat in de app en op de site tussen 18 en 22 mei bij die gebruikers bij het maken van een nieuwe post de standaardinstelling op 'publiek', waar dat normaal op 'alleen vrienden' staat. Vervolgens duurde het tot 27 mei voordat bij alle gebruikers dat weer op 'alleen vrienden' stond, zegt Facebook.

De bug zorgde er niet voor dat na publicatie de optie werd aangepast, maar het gaf alleen de verkeerde suggestie bij het maken van een post. De status is niet na publicatie aangepast, zegt Facebook. Het is onbekend hoeveel posts per ongeluk op publiek zijn gezet, terwijl ze alleen voor contactpersonen bedoeld waren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment