inds oktober 2017 hebben 6,5 procent van alle Nederlanders die Facebook Messenger op hun smartphone hadden staan de app verwijderd.

Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat afgelopen twee kwartalen opvallend veel Nederlanders de Facebook Messenger app hebben verwijderd van hun smartphone. In oktober stond Facebook Messenger nog op ruim 8 miljoen Nederlandse smartphones. In april van dit jaar was het aantal installaties van Facebook Messenger met 6,5 procent gedaald.

Facebook Messenger is lange tijd onderdeel geweest van de Facebook app. Enkele jaren geleden heeft Facebook besloten Facebook Messenger van de Facebook app los te koppelen. Om Facebook Messenger te kunnen blijven gebruiken op smartphones werden gebruikers 'verplicht' om een losse Facebook Messenger app te installeren.

Actieve promotie binnen Facebook heeft er afgelopen jaren voor gezorgd dat Facebook Messenger op haar hoogtepunt op ruim drie kwart van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd stond. In de praktijk blijken Nederlanders Facebook Messenger aanzienlijk minder vaak te gebruiken dan bijvoorbeeld WhatsApp. Dat in combinatie met het recente dataschandaal bij Facebook lijkt oorzaak te zijn dat Nederlanders de Facebook Messenger app van hun toestel verwijderen.

 

Ook Skype wordt van de smartphone gehaald

Telecompaper concludeert daarnaast dat Nederlanders ook steeds minder vaak Skype op hun smartphone geïnstalleerd hebben staan. In 2,5 jaar tijd is het aantal Skype installaties met 28 procent gedaald. Telecompaper vermoed dat de daling in het gebruik van Skype te maken heeft met wijzigingen in de interface.

WhatsApp de meest gebruikte app

WhatsApp staat op 96 procent van alle Nederlandse smartphones, ruim 12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun toestel geïnstalleerd staan.

73 procent van alle jongeren heeft Snapchat

Snapchat is de afgelopen 2,5 jaar het hardste gegroeid. In april hadden 3,5 miljoen Nederlanders Snapchat op hun toestel staan, 78 procent meer dan 2,5 jaar eerder. Snapchat is overigens vooral onder jongeren populair. 73 procent van alle Nederlandse jongeren met een smartphone heeft Snapchat op zijn of haar toestel geïnstalleerd staan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment