Apple is gestart met een reparatieprogramma waarbij eigenaren van bepaalden modellen MacBooks de mogelijkheid krijgen om hun toetsenbord te laten repareren. Eigenaren hebben geklaagd over slecht functionerende toetsenborden, of kleverige toetsen.

Het reparatieprogramma staat vermeld op de website van Apple, en op de desbetreffende webpaginakunnen gebruikers zien of hun model in aanmerking komt voor een gratis reparatie. Het gaat om een aantal modellen van de MacBook en MacBook Pro die in de afgelopen jaren zijn uitgekomen.

Volgens Apple kunnen er een aantal problemen optreden bij de toetsenborden. Zo is het mogelijk dat ingedrukte karakters niet op het scherm verschijnen, of juist meerdere malen verschijnen. Ook kunnen de toetsen zelf kleverig aanvoelen, of 'niet consistent' zijn bij het indrukken. Klanten met problemen kunnen zich melden bij een Apple-winkel, waarna het toetsenbord wordt gerepareerd; dat kan door een aantal toetsen te vervangen, of door een geheel nieuw toetsenbord in de laptop te zetten.

Vorige maand spanden twee gebruikers van de 2016-versie van de MacBook Pro een rechtszaak aan tegen Apple. Volgens de aanklagers wist Apple al van de problemen voordat de laptop werd uitgebracht. Wanneer gebruikers met problemen aan het toetsenbord zich bij Apple meldden voor garantie, weigerde het bedrijf in sommige gevallen het toetsenbord te repareren, aldus de aanklagers. In plaats daarvan zouden soms bedragen tussen de 400 en 700 dollar zijn gevraagd voor reparatie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment