Facebook-gebruikers moeten dankzij een nieuwe functie meer inzicht krijgen in hoeveel tijd ze op het sociale medium doorbrengen.

facebook

Ontwikkelaar Jane Manchun Wong vond daarvoor aanwijzingen in de code van de Facebook-app, schrijft TechCrunch. Facebook heeft de ontwikkeling bevestigd, maar zegt niet of en wanneer de toevoeging uitgerold wordt voor alle gebruikers.

De functie wordt 'Your Time On Facebook' genoemd. De huidige versie geeft aan hoeveel tijd de gebruiker in de afgelopen week op het sociale netwerk heeft doorgebracht. Ook wordt het dagelijks gemiddelde getoond.

Facebook zou verder een mogelijkheid toevoegen om een tijdslimiet in te stellen, om de tijd op het netwerk te beperken. Ook zouden gebruikers meer controle krijgen over hun Facebook notificaties.

Beperken

Als Facebook de functie toevoegt, volgt het bedrijf maatregelen van Apple en Google. Die bedrijven hebben aan hun nieuwe mobiele besturingssystemen mogelijkheden toegevoegd om meer inzicht te bieden in de tijdsbesteding van gebruikers.

In januari zei Facebook-directeur Mark Zuckerberg nog grote veranderingen door te voeren aan het nieuwsoverzicht. Zuckerberg verwachtte dat mensen minder tijd op Facebook zullen doorbrengen, maar "de tijd die er wordt gespendeerd, wordt waardevoller".

Reacties mogelijk gemaakt door CComment