Apple brengt volgend jaar een nieuwe uitvoering van zijn draadloze AirPods-oordoppen uit, waaraan ruisonderdrukkende technologie is toegevoegd.

 

apple airpods

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

De nieuwe AirPods zijn naar verluidt ook beter bestand tegen water en zouden verder verwijderd kunnen zijn van de iPhone of MacBook waaraan ze gekoppeld worden. Het zou gaan om een volledig nieuw model, dat mogelijk duurder in de markt wordt gezet dan de huidige uitvoering zonder ruisontdrukking. 

Apple zou bovendien het eerste model later dit jaar willen voorzien van een nieuwe chip die activatie van slimme assistent Siri via stembediening mogelijk maakt. Om Siri te gebruiken, moeten AirPods-dragers momenteel nog twee keer op een van de twee draadloze oordoppen tikken.

Bloomberg stelt daarnaast dat Apple nog steeds werkt aan een draadloos oplaaddoosje voor de AirPods.

Apple-koptelefoon

Volgens de bronnen van Bloomberg wil Apple volgend jaar naast nieuwe AirPods ook een koptelefoon uitbrengen onder zijn eigen merk. De koptelefoon zou duurder in de markt gezet worden dan de producten van dochterbedrijf Beats.

Apples eigen koptelefoon verschijnt naar verluidt begin volgend jaar. Het bedrijf zou ook al aan een nieuwe versie van de dit jaar verschenen HomePod-speaker werken. Apple wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment