Gebruikers van de Google Chromecast klagen dat zijn niet kunnen streamen met hun apparaat. De Chromecast is wel te zien via de Home-app en ook het startscherm met achtergrond wordt weergegeven, maar casten werkt niet.

Google Chromecast

 

Gebruikers klagen onder andere op Twitter dat casten niet werkt. Het probleem lijkt zich wereldwijd voor te doen en ook Tweakers heeft het na kunnen bootsen. Of alle Chromecast-gebruikers niet kunnen casten, of dat het om een deel van de gebruikers gaat, is niet duidelijk.

Chromecasts worden wel herkend door de Home-app, maar het casten van bijvoorbeeld YouTube of Netflix vanaf een tablet of smartphone naar de Chromecast kan niet, omdat de Chromecast niet verschijnt in de lijst van beschikbare apparaten. De storing lijkt tv's en andere apparatuur met ingebouwde Cast-ondersteuning niet te treffen.

Google bevestigt op Twitter dat er een probleem is en zegt aan een fix te werken. Het is nog niet duidelijk wanneer de oplossing klaar is. De meldingen over de storing begonnen in de loop van woensdagochtend Nederlandse tijd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment