Gebruikers van Instagram krijgen de optie om muziek toe te voegen aan hun Stories, die andere gebruikers horen bij het bekijken van hun foto's of video's. Behalve dat de app de muziek afspeelt, staat er een sticker in beeld met de artiest en het liedje.

Er zijn tot nu toe duizenden liedjes om uit te kiezen en er moeten elke dag opties bijkomen, zegt Instagram. Het toevoegen van muziek gebeurt vanuit het menu om stickers toe te voegen aan afbeeldingen, zo zegt het sociale netwerk. Ook is het mogelijk om de muziekoptie te gebruiken vanuit de camera-interface.

De functie werkt nog niet wereldwijd. De optie zit in Instagram versie 51 voor iOS en Android, maar de muziek zit slechts in enkele landen in de app. Welke landen dat zijn, houd het Facebook-dochterbedrijf voor zich. De optie voor het kiezen van muziek in de camera-interface is vooralsnog alleen beschikbaar op iOS.

Instagram zegt dat Stories-functie ongeveer vierhonderd miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Daarbij gaat het vermoedelijk om gebruikers die Stories bekijken. Het is onbekend hoeveel gebruikers de functie gebruiken om foto's en video's te uploaden.

instagram stories

Reacties mogelijk gemaakt door CComment