De nieuwe KPN Experiabox V10a. Het gaat om het model V10a van de fabrikant Arcadyan. De settopbox ondersteunt direct de dsl-techniek vplus voor 200Mbit/s- en bonded 400Mbit/s-snelheden.

KPN Experiabox V10a

KPN heeft de komst van de Arcadyan Experiabox V10a nog niet officieel aangekondigd, maar de settopbox staat op de faq-pagina van het telecombedrijf. De modem/router is wit, en voorzien van de naam Experiabox V10 en twee leds aan de voorkant.

Aan de achterkant zitten de aansluitingen voor dsl, telefoon, usb en wan. Er zijn drie lan-aansluitingen, en ook de knoppen voor resetten en in- en uitschakelen zitten aan de achterkant. De wps-knop zit aan de zijkant.

KPN toont nieuwe Experiabox V10a

Een bron van Tweakers bevestigt dat de settopbox direct vplus-verbindingen ondersteunt. KPN is bezig vplus aan te bieden via zijn netwerk. Deze uitbreiding op vdsl2-vectoring zorgt voor hogere frequenties, waarmee de downloadsnelheid op 200Mbit/s kan komen te liggen, met een uploadsnelheid van 60Mbit/s. In combinatie met pair bonding kunnen de snelheden theoretisch op 400Mbit/s uitkomen.

De Experiabox V10 van ZTE kan na een update vplus en bonded vplus ondersteunen. De overige specificaties van de Arcadyan Experiabox V10 komen vrijwel overeen met die van de ZTE-variant. Zo is ook ondersteuning voor 802.11ac-wifi standaard aanwezig. KPN zou de V10a-versie van de Experiabox volgens de bron op korte termijn gaan verstrekken aan klanten. Tweakers heeft vragen uitstaan bij de provider om dit bevestigd te krijgen.

KPN Arcadyan Experiabox V10a

 ZIe hier de uitgebeide specs
Vind hier meer nieuws items over KPN
Hier vind je nog meer nieuws items over Experiabox

Reacties mogelijk gemaakt door CComment