Afgelopen weekend berichtten we al over het nieuwe toestel waar Microsoft aan zou werken: de Surface Andromeda. Dit toestel met twee schermen moet een uniek apparaat worden dat de grens tussen pc's en mobiele apparaten doet vervagen

In ons bericht toonden we al enkele mock-ups van de Surface Andromeda, maar nu meldt HotHardware dat David Breyer op Twitter enkele nieuwe afbeeldingen heeft geplaatst, die een goed idee geven van de toepassingen van het toestel. Meer specifiek wordt hierbij getoond hoe het apparaat gebruikt kan worden als laptop en als draagbare spelconsole. 

Surface andromeda

In de eerste afbeelding krijgen we te zien dat het bovenste scherm gebruikt wordt om het spel weer te geven, terwijl het onderste scherm als virtuele controller dienst doet. In deze afbeelding zijn er duidelijke gelijkenissen tussen de Surface Andromeda en de Nintendo 3DS, hoewel dat laatste toestel ook gebruik maakte van fysieke knoppen.

In de tweede afbeelding wordt het onderste scherm gebruikt als toetsenbord, zodat de Surface Andromeda gebruikt kan worden als een vervanger voor je laptop, die in je broekzak past. Een laptop met twee aanraakschermen is niets nieuws. Asus toonde bijvoorbeeld al een dergelijk concept op Computex, namelijk project Precog.

Voorlopig zijn er nog veel onzekerheden over de Surface Andromeda. De voornaamste vraag is of het toestel ooit in de schappen zal liggen. Toch lijkt het een interessant project te worden. Zouden jullie de Surface Andromeda kunnen gebruiken als vervanger voor je laptop of draagbare spelconsole?

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment