Spotify heeft een lichtgewicht applicatie met beperkte functionaliteit voor Android uitgebracht in de Google Play Store. Het gaat voorlopig nog om een testversie en Spotify Lite is niet voor alle markten bedoeld.

Spotify Lite neemt met 15MB veel minder ruimte in beslag dan de ongeveer 100MB van volledige Spotify-app voor Android maar het bedrijf heeft daarvoor wel flink wat functionaliteit geschrapt. De gratis Lite-app speelt feitelijk nummers alleen willekeurig af van aangedragen afspeellijsten. Onderaan het scherm zijn knoppen voor home, zoeken en favorieten.

Gebruikers kunnen instellen wat hun datalimiet is en daarbij kiezen uit 250MB, 500MB, 750MB, 1GB, 2GB en 3GB. De kwaliteit kunnen ze niet instellen. De lichtgewicht app is niet voorzien van ondersteuning voor Spotify Connect en ook mist de optie om muziek te downloaden voor offline luisteren.

Spotify Lite werkt vanaf Android 4.1 en latere versies in een beperkt aantal landen. De ontwikkelaar meldt de functionaliteit aan te passen op basis van feedback.

spotifyspotifyspotify daily mixspotify gemoedstoestand

Reacties mogelijk gemaakt door CComment