Apple is de laatste jaren bezig geweest met het ontdekken (en weghalen) van nieuwe features en designkeuzes die de gebruikservaring moeten verbeteren. Geen van alle veranderingen en aanpassingen hadden te maken met de simkaart. Volgens Chinese bronnen gaat dat bij de te verschijnen iPhone echt volledig veranderen.

Apple Iphone

Volgens het Chinese 21st Century Business Herald komt Apple dit jaar met een iPhone die dualsim-ondersteuning krijgt. Er zal een ingebouwde simkaart én een apart simkaartslot aanwezig zijn. Naast de simkaart voor je eigen provider zou er een ingebouwde Apple SIM aanwezig zijn in het toestel.

De Apple simkaart is een ingebouwde simkaart die we kennen van de iPads. Sinds 2014 zijn deze kaarten terug te vinden in de iPads. Door deze kaarten hoef je de simkaart er niet uit te halen om snel en makkelijk van provider te wisselen. Hoewel de technologie in 180 landen en regio’s wereldwijd wordt ondersteund, is het aantal providers beperkt.

Welke providers in Nederland de Apple-simkaart van de nieuwe iPhone zouden gaan ondersteunen, is nog niet duidelijk. Ben je woonachtig in China, dan krijg je geen Apple simkaart maar twee reguliere simkaarten. In China is de technologie namelijk niet beschikbaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment