Een recente overstroming in de Chinese regio Sichuan lijkt een grote plaatselijke cryptofarm te hebben getroffen. De hashpower voor Bitcoin zou tijdelijk flink zijn ingezakt. Op Twitter zijn afbeeldingen verschenen van computerapparatuur die waarschijnlijk door het water is vernield.

 

Eric Meltzer, een partner van het Chinese blockchainfonds INBlockchain, plaatste eerder een foto waarop een grote hoeveelheid computerapparatuur is te zien die waarschijnlijk kan worden afgeschreven. Volgens onder meer de website Cryptoslate was er door de overstromingen gedurende twee dagen een flink dip in de totale hashpower van Bitcoin; deze zakte van 43 miljoen naar 30 miljoen Th/s. Het Chinese cryptocurrencynieuwsplatform Golden Finance zou hebben gemeld dat de overstroming in Sichuan heeft geleid tot de vernieling van tienduizenden mining-rigs.

Chinese meteorologen waarschuwden vorige week al voor hevige regenval in grote delen van het land, waarbij werd voorspeld dat het tot economische schade kon leiden. Stormen hebben 48 steden en districten in Sichuan en Shandong getroffen. De regio Sichuan wordt wel gezien als de 'bitcoinmininghoofdstad' van China. Mede door het koele klimaat en de grote hoeveelheid aan hydro-elektrische energie is deze regio populair voor cryptofarms, maar de farms bevinden zich ook in bergachtig gebied met veel waterstromen. Meer dan zeventig procent van de wereldwijde hashpower voor Bitcoin bevindt zich in China.

cryptofarm in china na overstroming

Reacties mogelijk gemaakt door CComment