Google heeft een update uitgebracht voor Google Maps, waarna de app voortaan afspraken uit Google Agenda laat zien op de kaart. Ook kan je voortaan adressen en personen labelen voor een snelle navigatie.

 

De nieuwe functies worden automatisch uitgerold naar Google Maps voor Android-gebruikers. Om afspraken in Google Maps weer te geven moet je bij de afspraken in Google Agenda een locatie invullen. Deze afspraken zijn terug te vinden onder “Mijn Plaatsen” en “Aankomend”. In deze lijsten kan je ook aangeven om bepaalde afspraken niet op de kaart weer te geven.

Het is voortaan ook mogelijk om adressen te labelen. Dit is handig als je regelmatig naar dezelfde bestemming gaat. Dankzij een label kan je de navigatie sneller starten. Je hoeft alleen maar de label-naam in te typen en op OK te drukken.

 Als laatste heeft Google integratie van Gmail-bevestigingen toegevoegd. Deze functie laat reserveringen van hotels, vliegtickets en restaurants zien in de Maps-app.

Mocht je geen interesse hebben in de bovenstaande functies, dan kan je deze gewoon uitzetten. Standaard staan de functies aan, maar je kan in de Maps-app onder “Instellingen -> Personal Content” zelf aangeven welke functies je wel of niet wilt gebruiken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment