Netflix overweegt een nieuwe abonnementsstructuur, waarbij klanten die accounts met elkaar delen meer moeten gaan betalen.

Netflix

De nieuwe abonnementen worden op het moment getest bij een aantal gebruikers, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover CNET. Het is nog onduidelijk of de nieuwe structuur ook in heel Europa uitgerold zal worden.

De streamingdienst zou een nieuw Ultra-abonnement van 17 euro per maand introduceren. Dit abonnement biedt geen nieuwe functies, maar is qua functionaliteit identiek aan het huidige Premium-abonnement dat nu 14 euro per maand kost.

Accounts delen

Klanten kunnen ook bij Ultra met vier man tegelijk streamen en hebben toegang tot 4K-materiaal, net zoals bij het huidige Premium-abonnement. Bij de introductie van Ultra wordt de hoeveelheid streams bij Premium verlaagd naar twee video's tegelijk. Het betekent dat klanten die abonnementen met drie anderen delen, moeten upgraden naar een duurdere optie.

Ook de functionaliteit van het Standaard-abonnement zou worden ingeperkt. Op het moment kunnen klanten die 11 euro per maand betalen met zijn tweeën tegelijk naar programma's kijken, maar bij de nieuwe versie is dat er nog maar één. Abonnees die met twee man een abonnement delen, gaan daarom 14 euro betalen. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment