Hostingprovider Mijndomein begint in Leeuwarden met een pilot waarbij wordt gepolst hoeveel interesse er onder consumenten en bedrijven is om voor veertig euro per maand een glasvezelinternetabonnement af te nemen.

 

Mijndomein introduceert daarvoor Supersnel, een internetabonnement van 1Gbit/s voor zowel de download- als de uploadsnelheid. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van het in Leeuwarden bestaande glasvezelabonnement van KPN. Mijndomein wordt dan een operator op dit netwerk. Het bedrijf zegt dat het onafhankelijk is van andere bedrijven en eigen apparatuur in de wijkcentrales heeft aangebracht.

Een woordvoerder van Mijndomein zegt tegen Tweakers dat er op dit moment gekeken wordt hoeveel interesse er is onder consumenten en bedrijven in Leeuwarden. Uiteindelijk moet het 1Gbit/s-abonnement voor het einde van dit jaar daadwerkelijk beschikbaar zijn. Bij voldoende animo overweegt Mijndomein om ook buiten Leeuwarden internetabonnementen van 1Gbit/s aan te bieden. Daarvoor is het bedrijf wel afhankelijk van bestaande glasvezelnetwerken.

Op het glasvezelnetwerk van Leeuwarden wordt overigens al een all-in-oneabonnement van 1Gbit/s aangeboden door glasvezelprovider Tweak. Dit abonnement, inclusief bellen en tv, kost 55,95 euro. Een Tweak-abonnement met alleen internet van 1Gbit/s en bellen kost 40 euro. Een abonnement van Telfort met alleen glasvezelinternet van 100Mbit/s voor downloaden en uploaden kost 42,50 euro.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment