Seagate heeft een nieuwe ssd-lijn aangekondigd, die onder de BarraCuda-naam uitgebracht gaat worden. Het gaat om 2,5"-ssd's met een sata-600-interface. Ze komen in september van dit jaar breed beschikbaar.

Seagate SSD

Er verschijnen vier modellen in de BarraCuda-lijn van ssd's, met 250GB, 500GB, 1TB en 2TB opslagcapaciteit. De opgegeven sequentiële leessnelheid is maximaal 540MB/s en de sequentiële leessnelheid ligt op maximaal 520MB/s. Willekeurige leesacties verrichten de ssd's op maximaal 90.000 iops.

Het aantal iops wat willekeurig schrijven betreft, is niet bekend en evenmin is duidelijk welke controller Seagate gebruikt voor de BarraCuda-lijn. De prijs van de 250GB-ssd is 75 dollar, die voor de 500GB-variant 120 dollar en de 1TB-ssd kost 230 dollar. De adviesprijs van het model met 2TB is nog niet bekend. Seagate verkoopt de BarraCuda's in eerste instantie alleen via Amazon. Vanaf september komen ze ook via andere kanalen beschikbaar.

Seagate biedt de BarraCuda-ssd's naast de BarraCuda-hdd's voor consumenten aan en de fabrikant heeft ook FireCuda-sshd's voor consumenten in zijn aanbod. Voor de enterprisemarkt heeft Seagate Nytro-ssd's.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment