De Rabobank waarschuwt weer voor valse e-mails waarmee criminelen uit naam van de bank persoonlijke gegevens proberen te ontfutselen. De reden dat Rabobank met de waarschuwing naar buiten komt is een ''forse verhoging" van het aantal meldingen bij de bank. 

Rabobank

De e-mails lijken verzonden door de Rabobank, maar zijn dat niet. Ze zijn volgens de financiële instelling ook nauwelijks van echt te onderscheiden. Als slachtoffers op een link in de mails drukken en persoonsgegevens invullen, worden deze doorgestuurd naar de aanvaller.

De meldingen werden gedaan door klanten die slachtoffer zijn en klanten die verdachte zaken opmerkten. Exacte cijfers wist een woordvoerster niet direct te melden. Het gaat volgens haar zeker om honderden klachten, omdat de bank anders niet met een dergelijke waarschuwing naar buiten komt.

De valse e-mails zijn veelal gericht op het annuleren, terugboeken of bevestigen van een incasso-opdracht of organisatie die geld van uw rekening mag afschrijven, aldus de bank. Mensen die een dergelijke mail hebben ontvangen of andere verdachte zaken merken, worden verzocht contact op te nemen met Rabobank.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment