Nederlandstalige stembediening werkt al enkele weken bij testers van de Google Assistant en sinds deze week ook op Google Home-speakers. De spraakassistent werkt echter nog niet helemaal foutloos.

 

Google Home mini

Een bètatester die Google Assistant in het Nederlands mocht proberen, kwam er deze week achter dat de spraakassistent ook op zijn Google Home Mini werkt. "Het vreemde is dat ik als taal Engels heb ingesteld", vertelt hij. Google test de Nederlandstalige assistent al enige maanden, maar eerder liet het bedrijf weten dat deze aanvankelijk op smartphones te gebruiken zal zijn bij de bèta en pas later op de Home-speakers.

De assistent werkt nog niet zo vlekkeloos als in het Engels en mist nog enkele functies, volgens de testgebruiker. Zo werken apps van derde partijen nog niet en krijgt de gebruiker geen dagoverzicht na de assistent goedemorgen gewenst te hebben.

Op smartphones klonk de stem ook onnatuurlijker dan nu op de Home-speaker, vindt de tester. De spraakassistent kan overigens Nederlandstalige en Engelstalige commando's door elkaar verwerken. Het is niet bekend wanneer Google ondersteuning voor het Nederlands officieel naar de Assistant brengt en ook niet wanneer de ondersteuning voor de Home-speaker volgt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment