Volgend jaar zou Samsung zijn eerste buigbare smartphone willen presenteren. Momenteel lijkt de fabrikant daarom bezig te zijn met het ontwikkelen van een buigbare accu die over een capaciteit van minimaal 3000 mAh beschikt.

Samsung

Samsung lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een smartphone die uit buigbare componenten bestaat. Een buigbaar beeldscherm is er daar één van. Een batterij die over voldoende capaciteit  beschikt en kan worden gebogen een tweede. Volgens ITHome werkt de SDI-tak van de Zuid-Koreaanse techgigant aan een accu die buigbaar is en beschikt over capaciteit tussen de 3000 en 6000 mAh.

Samsung heeft al eerder een buigbare accu getoond. Deze beschikt echter over slechts 210 mAh. De techniek voor de nieuwe batterij lijkt dan ook flink te zijn verbeterd. Wat de exacte plannen zijn voor het fabriceren van een buigbare accu, is momenteel niet bekend. Samsung moet naast de accu ook (een deel van) de behuizing en het moederbord van de smartphone flexibel weten te maken. Het buigbare toestel moet volgend jaar worden gepresenteerd.

Buigbare beeldschermen

OLED-beeldschermen zijn flexibel, waardoor fabrikanten, waaronder Samsung, nu al afgebogen beeldschermen in smartphones stoppen. De glazen beschermlaag wordt echter nog niet buigbaar gemaakt. Ook hebben recente smartphones, met uitzondering van de iPhone X, een rand onder het beeldscherm zitten. Dit komt doordat een connector het beeldscherm op het moederbord aansluit.

Samsung zal waarschijnlijk een zogenaamd bezelloos beeldscherm willen ontwikkelen. De fabrikant zou kunnen kiezen om, net als de iPhone X, het beeldscherm langer te maken en een deel daarvan terug in de behuizing te verwerken. Voorlopig weten we nog niet wat Samsung precies gaat ontwikkelen. Fabrikanten zoals LG en Huaweizijn, uitgaande van geruchten, ook bezig met de ontwikkeling van een buigbare smartphone.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment