Instagram begint met het tonen van een melding als een gebruiker alle foto's van de afgelopen twee dagen in de feed heeft gezien. De toevoeging in de interface betekent niet de terugkeer van de chronologische feed.

instagram

Volgens Instagram willen gebruikers zeker weten dat ze geen recente posts van contacten hebben gemist en de melding moet dat in een klap duidelijk maken. De melding zegt 'you're all caught up' of, in het Nederlands, 'je bent helemaal bij' en vermeldt daarbij dat alle berichten van de afgelopen twee dagen zijn langsgekomen.

Dat is niet het einde van de feed; gebruikers kunnen nog altijd doorscrollen om berichten te bekijken van langer geleden. De stap is vermoedelijk de opmaat naar een tool die laat zien hoe lang gebruikers in de app doorbrengen. Instagram kondigde die functie enige tijd geleden aan.

Er is afgelopen tijd meer aandacht gekomen voor het overmatig gebruik van apps. Zo krijgen zowel Android als iOS ingebouwde tools, waarmee gebruikers zichzelf limieten kunnen opleggen bij het gebruik van apps. De verslavende werking van apps staat al langer in de aandacht.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment