WhatsApp heeft een advocaat brieven laten sturen naar ontwikkelaars van Android-apps die de notificaties van de chatapp gebruiken in hun eigen apps. Volgens WhatsApp hebben de apps het recht niet om op die manier te functioneren.

In de brief, die een van de ontwikkelaars op Reddit heeft gezet, staat dat WhatsApp vindt dat de ontwikkelaar de voorwaarden van WhatsApp schendt. Volgens de ontwikkelaar is dat onjuist, omdat zijn app via de Notification-api in Android de berichten ontvangt en via hetzelfde systeem als Quick Reply de antwoorden verstuurt.

Behalve de ontwikkelaar van Direct Chat, dat WhatsApp-gesprekken als boven de interface zwevende bolletjes weergeeft zoals Facebook Messenger, heeft ook de ontwikkelaar van Can't Talk een brief gehad, schrijft XDA-Developers. Die app gebruikt dezelfde api om gebruikers in te laten stellen automatisch WhatsApp-berichten te beantwoorden als ze bijvoorbeeld in de auto of in een meeting zitten.

Het is onbekend hoe het nu verder zal gaan. Het lijkt erop dat de brief onjuiste veronderstellingen bevat over de manier waarop de apps werken en het is onwaarschijnlijk dat WhatsApp andere ontwikkelaars kan verbieden om via standaardapi's in Android met notificaties van WhatsApp te communiceren.

direct chat

Reacties mogelijk gemaakt door CComment