Google is nooit uitontwikkeld met hun Chrome-browser en ook nu weer zijn er op het gebied van navigatie veranderingen doorgevoerd in de testversies van de browser.

 

Chome-test

Er wordt veel getest voordat er een nieuwe functie of wijziging in de stabiele Chrome-browser voor Android terecht komt. Ook nu zijn er in Chrome Dev en Chrome Canarytesten aan de gang en deze maken de navigatiebalk een stuk breder en zijn de home-knop en instellingen, zoekknop, tabblad-switcher naar beneden verplaatst.

De nieuwe balk onderin is overigens iets anders dan adresbalk die voorheen wel eens onderin de app te zien was. Helaas is deze navigatie weer uit de Chrome-browser verdwenen. Ook het nieuwe uiterlijk met afgeronde hoeken zie ik niet meer in Chrome Dev.

Google Chrome mobile

Links: Chrome-browser Rechts: Chrome Dev

Er wordt ook geëxperimenteerd met een nieuwe home-knop naast de adresbalk. Sommigen zien hier een minimalistische Chrome-icoon, anderen zien een icoon in de vorm van een krant.

Google urlGoogle url

m de brede adresbalk en overige opties in de balk onderin te browser te krijgen, zul je Chrome Dev (69.0.3475) of Chrome Canary (69.0.3480) geïnstalleerd moeten hebben. Vervolgens schakel je Chrome Duplex in: 

> Tik in de adresbalk: chrome://flags/#enable-chrome-duplex

> Start de browser opnieuw op

Chrome Dev of Canary downloaden

De flag voor Chrome Bèta en Dev kun je nu al inschakelen, maar het lijkt erop dat de wijziging van de home-knop gefaseerd gaat. Zelf heb ik bijvoorbeeld de nieuwe Home-knop nog niet.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment